tigaman webdesign sopron
2018..0318.

Mik azok a keresőgépek (keresőmotorok)?

A keresőgépek (keresőmotorok) arra szolgálnak, hogy a mezei internetező is megtalálja a számára fontos helyeket, információkat, letölthető forrásokat stb.

ROBOTOK, SPIDEREK

A robot – amikor éppen a webes kereséssel kapcsolatban említik – olyan program ami automatikusan áttekinti a Web hypertext struktúráját, kikeres egy dokumentumot kicsavarja, mint egy citromot, majd kinyeri belőle az összes hivatkozott forrást meg adatot. Ezek a robotok futnak Web Wanderer, Web Crawler, Spider néven is, de attól még közönséges robotok maradnak. Az agentek, vagyis ügynökök szerencsére egyáltalán nem erőszakosak és tolakodóak lévén olyan programok, melyek bizonyos speciális szerverek között utazva „maguk döntik el”, hogy mikor és merre menjenek. Témánkhoz igazából az intelligens ügynökök állnak közel, a felhasználót bizonyos, általa fontosnak tartott dolgok megtalálásához segítik hozzá.

Search engines – a robot által összegyűjtött html-dokumentum anyagban végez keresést, majd pedig egymaga söpri be a teljesítményért járó elismerést. De ez az individualista népszerűség hajhászás azért egyáltalán nem törvényszerű: ott vannak ellenpéldának a Web Ants – ok olyan robotok, akik a feladatokat hangyamódra megosztva működnek együtt


Ajánlatkérés
AjánlatkérésMennyibe fog kerülni?