tigaman webdesign sopron

Miért használjunk biztonságos jelszót, hogyan hozzuk létre és hogyan ellenőrizzük?

A határozott jelszavak rendkívül fontosak – megakadályozzák az elektronikus fiókokhoz és eszközökhöz való jogosulatlan hozzáférést.

Ha egy nagyon bonyolult és hosszú jelszót választ, akkor a hackerek számára nagyon nehéz lesz feltörni, akár brutális erőszakos támadással (azaz a számok, betűk vagy speciális karakterek minden lehetséges kombinációjának kipróbálásával), akár automatizált géptámadással másodpercenként több ezer kombinációt kipróbálva.

Tehát minél összetettebb a jelszava, annál nagyobb biztonságot nyújt fiókjának. Ne feledje, hogy fiókjában sok olyan érzékeny információt tárol, amelyet el akarhatnak lopni.

Fiókja jelszavának soha nem szabad tartalmaznia ezeket:

Hogyan lehet létrehozni biztonságos jelszót?

Ehhez kidolgozhatja a saját rendszerét: írjon be bármilyen tetsző mondatot, majd vegye ki minden szó kezdőbetűit, és kombinálja őket például szám- és speciális karakterek kombinációjával.

Jelszógenerátort is használhat; a legjobb, ha offline generátort használ, hogy a jelszava ne kerüljön az online térbe. Számos jelszókezelő, például a LastPass vagy a Dashlane, beépített jelszógenerátor eszközöket is kínál.

A Mennyire biztonságos a jelszavam? vagy hasonló eszköz segítségével megtudhatja, hogy a jelszava elég erős-e. Ha ez túl könnyű, az eszköz tudatja velük.

A Microsoft felhasználók erre a Microsoft biztonsági jelszó-ellenőrzőjét is használhatják. A Mac felhasználók ellenőrizhetik sajátjukat a beépített Jelszósegéd segítségével.

Tanácsok a biztonsághoz

Biztonságos jelszó generátor

kattintson a másoláshoz
a jelszó másolva
az ön biztonságos jelszava itt fog megjelenni
a jelszó hossza:
Beállítások