tigaman webdesign sopron
2024..0619.

Ki az a wpcore felhasználó?

Tömegesen törik fel a védetlen wordpress oldalakat, de annyira kifinomult módon, hogy sok oldaltulajdonos nem is tud róla.

Árulkodó, hogy egy új adminisztrátor tűnik fel az oldal kezelői között wpcore felhasználónévvel. Ha ezt tapasztaljuk akkor kezdjük el gyanakodni, hogy weboldalunkat feltörték. Ha megnézzük a bejegyzések  és oldalak menüpontban nem fogunk változást látni, és akár meg is nyugodhatunk.

Ki Az A Wpcore Felhasználó?

Ki Az A Wpcore Felhasználó?

Ám ha kitörüljük az uploads mappában lévő oda nem illő php és css!!! fájlokat, a főkönyvtárban lévő sitemap stb… idegen  fájlokat, és megtisztítjuk az aktuális sablon functions.php fájlját, akkor megjelenik a bejegyzések között 25-30.000 szerző nélküli, nagy valószínűséggel kaszinókat népszerűsítő poszt, amit kitörölni sem egyszerű dolog.

A betörés legnagyobb újdonsága, hogy álcázza magát, és csak a fent említett lépéseket végigjárva láthatjuk mekkora a baj. Előfordul, hogy ismeretlen pluginok is megjelenhetnek a bővítmények közt ami csak FTP-n keresztül látszik, és az uploads mappában megjelenhet egy file manager mappa.

Ha így jártál  segítségre van szükséged, akkor keress az elérhetőségeimen és megoldjuk a problémádat.


Ajánlatkérés
AjánlatkérésMennyibe fog kerülni?