tigaman webdesign sopron
2018..0806.

Nem biztonságos – figyelmeztet a Google Chrome! Ez mit jelent?

2018 Július 24.-én megjelent Google Chrome 68.-as verziója. A megszokott oldalak böngészése közben a címsor előtt NEM BIZTONSÁGOS felirat fogadhatja a látogatókat.

A korábbiakban az SSL titkosítást használó (https) oldalakat a mostanival megegyező módon  zöld BIZTONSÁGOS jelzővel emelte ki, most, hogy még jobban elősegítse a https terjedését, az ezt nem használókat “megbélyegzi”, és ahogy eddig is a találati listában is hátrább sorolja”

Mit tegyek?

  • ha csak böngészik akkor az ilyen oldalakon ne adjon meg semmilyen adatot, mert az nem titkosítva jut el a weboldal tulajdonosához. Kétszer gondolja meg, hogy regisztrál vagy vásárol. Ugyan ez nem jelent feltétlenül rosszindulatú webhelyet, esetleg csak egy nem tájékoztatott, vagy lusta tulajdonost.
  • ha ön a webhely tulajdonosa akkor forduljon tárhely szolgáltatójához és rendelje meg az SSl titkosítást, állítsa át URL-jét https-re és a weboldala forrását is alakítsa át a követelményeknek megfelelően. Google Chromeot használva azonnal le tudja ellenőrizni, hogy minden lépést helyesen betartott-e


Ajánlatkérés
AjánlatkérésMennyibe fog kerülni?