tigaman webdesign sopron
2023..0822.

Mire használhatjuk a bejegyzések menüpontot?

A WordPress bejegyzések menüpontban lehetőség van új bejegyzések létrehozására, meglévő bejegyzések szerkesztésére, törlésére és publikálására.

Ezenkívül további funkciókat is biztosít:

 • Kategóriák és címkék hozzáadása a bejegyzésekhez, amelyek segítségével rendszerezni tudjuk őket.
 • Megjegyzések engedélyezése vagy tiltása a bejegyzésekhek.
 • Előnézet megtekintése a bejegyzéseknek, hogy láthassuk, milyen lesz a végleges megjelenésük a blogon.
 • Bejegyzések áthelyezése másik kategóriába vagy másik blogba.
 • Bejegyzések exportálása és importálása másik WordPress rendszerbe.
 • Bejegyzések archiválása vagy visszaállítása a korábban törölt állapotukból.

Ezen funkciók segítségével hatékonyabban tudunk kezelni a blogunkban megjelenő tartalmakat, és könnyebben rendszerezhetjük őket a későbbi felhasználásukhoz.

A WordPress adminisztrációs felületén a bejegyzések módosítása és új bejegyzések létrehozása rendkívül egyszerű. Íme a lépések:

Új bejegyzés létrehozása:

 1. Bejelentkezés a WordPress adminisztrációs felületre: Nyissuk meg a WordPress weboldalunk adminisztrációs felületét.
 2. Navigálás a Bejegyzések oldalra: A bal oldalon található menüsorban kattintson a “Bejegyzések” lehetőségre. Ezután megjelenik a Bejegyzések oldal.
 3. Új bejegyzés hozzáadása: Kattintson az “Új hozzáadása” gombra a Bejegyzések oldalon. Ez megnyitja a Bejegyzés szerkesztőt.
 4. Cím megadása: Adja meg a bejegyzés címét a “Cím” mezőben.
 5. Tartalom szerkesztése: A “Nagyobb szövegszerkesztő” mezőben írja meg a bejegyzés tartalmát. Itt használhatja a formázási lehetőségeket, például a félkövér vagy dőlt szöveget, linkeléseket, listákat stb.
 6. Kategóriák és címkék hozzáadása: A jobb oldali “Kategóriák” és “Címkék” dobozokban válassza ki vagy adjon hozzá kategóriákat és címkéket a bejegyzéshez. Ezek segítenek az olvasóknak megtalálni a releváns tartalmat.
 7. Kiemelt kép hozzáadása: A jobb oldali “Kiemelt kép” dobozban kattintson a “Kiemelt kép hozzáadása” gombra, majd válassza ki vagy töltse fel a bejegyzéshez tartozó képet. Ez a kiemelt kép általában a bejegyzés címe vagy előnézeti képe.
 8. Beállítások ellenőrzése: Az oldal alján található “Bejegyzés beállításai” szakaszban ellenőrizze és állítsa be a bejegyzés beállításait, például a közzététel dátumát vagy az URL-t.
 9. Bejegyzés közzététele: Amikor elkészült a bejegyzés, kattintson a “Közzététel” vagy “Mentés bejegyzésként” gombra a jobb felső sarokban. Ez közzéteszi a bejegyzést a weboldalon.

Bejegyzés módosítása:

 1. Bejelentkezés a WordPress adminisztrációs felületre: Ugyanazokkal a lépésekkel jelentkezzen be a WordPress adminisztrációs felületre, mint a fenti új bejegyzés létrehozásakor.
 2. Navigálás a Bejegyzések oldalra: Kattintson a bal oldali menüsorban a “Bejegyzések” lehetőségre.
 3. Bejegyzés kiválasztása: A Bejegyzések oldalon találja meg a szerkeszteni kívánt bejegyzést, majd kattintson a címére vagy a “Szerkesztés” lehetőségre.
 4. Szerkesztés: Módosítsa a bejegyzést a Bejegyzés szerkesztőben ugyanúgy, mint az új bejegyzés esetén.
 5. Módosítások mentése: Amikor elkészült a módosításokkal, kattintson a “Közzététel frissítése” gombra a jobb felső sarokban. Ez menti a módosításokat, és azok azonnal láthatóak lesznek a weboldalon.

Ezeken a lépéseken keresztül könnyedén létrehozhat új bejegyzéseket és módosíthatja a meglévőket a WordPress adminisztrációs felületén. Ne felejtse el a módosításokat rendszeresen menteni, hogy ne veszítse el a munkáját.


Ajánlatkérés
AjánlatkérésMennyibe fog kerülni?