tigaman webdesign sopron
2024..0327.

A Google keresési algoritmus rangsorolási szempontjai

A Google keresési algoritmus rangsorolási szempontjai összetettek és folyamatosan fejlődnek. A legfontosabb faktorok a következők:

Relevancia: A Google igyekszik a legrelevánsabb eredményeket a legmagasabb rangsorba helyezni. Ehhez figyelembe veszi a lekérdezés szövegét, a weboldal tartalmát, a kulcsszavak elhelyezkedését, a kulcsszavak sűrűségét, a metaadatokat, és a weboldal minőségét.

Használhatóság: A Google igyekszik a legkönnyebben használható és navigálható eredményeket a legmagasabb rangsorba helyezni. Ehhez figyelembe veszi a weboldal sebességét, a mobilbarát kompatibilitást, a betűméretet, a reklámok mennyiségét, a weboldal elrendezését, és a felhasználói interakciókat.

Hitelesség: A Google igyekszik a legmegbízhatóbb és leghitelesebb eredményeket a legmagasabb rangsorba helyezni. Ehhez figyelembe veszi a weboldal szerzőjét, a weboldal frissességét, a weboldal hivatkozásait, a weboldal szakmai hírnevét, a weboldal domain tekintélyét, a social media jeleket, és a mesterséges intelligencia (AI) által szolgáltatott jelzéseket.

Biztonság: A Google igyekszik a legbiztonságosabb eredményeket a legmagasabb rangsorba helyezni. Ehhez figyelembe veszi a weboldal tanúsítványát, a weboldal HTTPS tanúsítványát, a weboldal titkosítását, a weboldalon lévő kártékony szoftvereket, és a helyi relevanciát.

További fontos rangsorolási faktorok:

  • Mesterséges intelligencia (AI): A Google egyre több AI-t használ a keresési eredmények rangsorolásához. Az AI segíthet a Google-nak a tartalom jobb megértésében, a spam és a manipuláció felismerésében, és a felhasználók számára relevánsabb eredmények nyújtásában.
  • Strukturált adatok: A strukturált adatok olyan adatok, amelyeket a Google könnyen feldolgozhat és megérthet. A strukturált adatok használata javíthatja a weboldal rangsorolását a Google keresési találatok között.
  • Videók: A videók egyre fontosabb szerepet játszanak a Google keresésében. A Google előnyben részesíti a weboldalakat, amelyek minőségi videókat tartalmaznak.

Fontos megjegyezni, hogy a Google algoritmusa folyamatosan fejlődik, és a rangsorolási faktorok súlya is változhat idővel. A Google célja, hogy a lehető legjobb eredményeket nyújthassa a felhasználóknak, és a rangsorolási algoritmus ezen cél elérése érdekében van finomhangolva.


Ajánlatkérés
AjánlatkérésMennyibe fog kerülni?