tigaman webdesign sopron
2024..0320.

A Google Gemini data-sourcepos tagja / Betekintés a forráskódba

A Google Gemini egy innovatív eszköz, amely mesterséges intelligenciát használ weboldal tartalom generálására. A forráskódba beszúr egy data-sourcepos nevű attribútumot, amely betekintést nyújt a generált tartalom eredetébe. Ez a cikk a “data-sourcepos” tag három kulcsfontosságú aspektusát vizsgálja:

1. A data-sourcepos tag célja:

A “data-sourcepos” tag a forráskód azon pozícióját hivatott megadni, ahonnan a Gemini kinyerte a generált tartalmat. Ez a funkció hasznos lehet a hibakereséshez és a forráskód nyomon követéséhez, ha a generált tartalommal kapcsolatos problémák merülnek fel. A tag két értéket tartalmaz: a kezdő és a befejező sort a forráskódban, ahol a Gemini a tartalom kinyerését végezte.

2. A “data-sourcepos” tag hatása a keresőmotorokra:

A Google nem tiltja ki a keresési eredményekből azokat a weboldalakat, amelyek forráskódjában megtalálható a “data-sourcepos” tag. A tag nem befolyásolja a weboldal rangsorolását a keresési eredményekben. A Google a tartalom relevanciáját, a weboldal minőségét és megbízhatóságát, valamint a népszerűségét és tekintélyét veszi figyelembe a rangsorolás során.

3. A “data-sourcepos” tag kizárólagos használata:

Jelenleg a “data-sourcepos” taget kizárólag a Google Gemini használja. A tag nem része a HTML szabványnak, és más böngészők nem értelmezik. Ha nem használja a Google Geminit, akkor nem kell aggódnia a “data-sourcepos” tag miatt.

A “data-sourcepos” tag további aspektusai:

  • A “data-sourcepos” tagot a Gemini JavaScript API is elérheti, így programozottan lekérdezheti a generált tartalom forráskódbeli pozícióját.
  • A “data-sourcepos” tagot a Gemini által generált hibajelzések is tartalmazzák, így könnyebben azonosíthatja a hibát okozó forráskódot.
  • A “data-sourcepos” tag használata opcionális, és a Gemini konfigurációja alapján letiltható.

Összefoglalva:

A “data-sourcepos” tag egy hasznos eszköz a hibakereséshez és a forráskód nyomon követéséhez a Google Gemini által generált tartalom esetében. A tag nem befolyásolja a weboldal keresőmotorokban való rangsorolását, és kizárólag a Google Gemini használja.

Megjegyzés: ezeket az információkat a Goole Geminitől kaptam, és nehezen elképzelhető, hogy engedi, hogy a saját maga által generált tartalmak tegyék tönkre a találati listáját.


Ajánlatkérés
AjánlatkérésMennyibe fog kerülni?