tigaman webdesign sopron
2021..0102.

Mi a domain átkérés folyamata?

Magyar végződés (.hu) esetén

A folyamat egyszerű, a domain regisztrációs lap kitöltése után, az átkérést bejelölve kitöltjük, kinyomtatjuk, aláírjuk és eljuttatjuk a kiválasztott új szolgáltatónak a szükséges kiegészítő dokumentumok kíséretében.

Ez magánszemélyek esetében nyilatkozat a személyes adatokról, cégek alapítványok civil szervezetek esetében aláírási címpéldány, vagy banki bejelentő. A szolgáltatók egymás közt lebonyolítják az átkérés folyamatát.

Külföldi végződés (.com, .net, .info, .eu, .at, .de stb…) esetén

A  domain regisztrációs lap kitöltése után, az átkérést bejelölve kitöltjük, kinyomtatjuk, aláírjuk és eljuttatjuk a kiválasztott új szolgáltatónak a szükséges kiegészítő dokumentumok kíséretében. Ez magánszemélyek esetében nyilatkozat a személyes adatokról, cégek alapítványok civil szervezetek esetében aláírási címpéldány, vagy banki bejelentő.

A régi szolgáltatótól kérjük a Transfer Lock feloldását, amely megakadályozza az illetéktelenek átkérési próbálkozásai, és kikérjük az Auth Code-ot. Az Auth-Code (más néven Engedélyezési kód,  Auth-Info kód vagy átviteli kód) egy olyan kód, amelyet a régi szolgáltató hoz létre, hogy segítsen azonosítani a domain név tulajdonosát (más néven regisztráló vagy bejegyzett név birtokosát). Ezt a kódot a regisztráláskor megadott e-mail címre fogjuk megkapni. A kód érvényessége 5-7 munkanap. lejárta esetén újra kell generálni.

Az Auth Codot eljuttatjuk az új szolgáltatónak.

A szolgáltatók ezek után egymás közt lebonyolítják az átkérés folyamatát.


Ajánlatkérés
AjánlatkérésMennyibe fog kerülni?