tigaman webdesign sopron
2018..0503.

Mi az az SSL / https

Az SSL-tanúsítványok titkosított kapcsolatot hoznak létre és bizalmat keltenek a weboldal felhasználójában.

Az online üzlet egyik legfontosabb összetevője a megbízható környezet megteremtése, az SSL tanúsítványok bizalmi alapot hoznak létre a biztonságos kapcsolatmeglétével. Annak érdekében, hogy a látogatók biztonságban tudják tartani a kapcsolatot, a böngészők vizuális jeleket, például zároló ikont vagy zöld sávot biztosítanak.

Az SSL tanúsítványoknak kulcspárjuk van: egy nyilvános és egy privát kulcs. Ezek együttműködnek egy titkosított kapcsolat létrehozásában. A tanúsítvány tartalmazza az úgynevezett “tárgyat” is, amely a tanúsítvány / webhelytulajdonos azonosítója.

A tanúsítvány megszerzéséhez létre kell hoznia a tanúsítvány aláírási kérelmet (CSR) a kiszolgálón. Ez a folyamat létrehoz egy privát kulcsot és nyilvános kulcsot a kiszolgálón. Az SSL tanúsítvány kibocsátóhoz (Certificate Authority vagy CA) küldött CSR adatfájl tartalmazza a nyilvános kulcsot. A CA a CSR adatfájl segítségével hozza létre a személyes kulcsnak megfelelő adatszerkezetet, anélkül, hogy veszélyeztetné a kulcsot. A CA soha nem látja a privát kulcsot.

Miután megkapta az SSL tanúsítványt, telepíti a kiszolgálóra. Közbenső tanúsítványt is telepít, amely az SSL-tanúsítvány hitelességét megállapítja, és a CA gyökértanúsítványához köti össze. A tanúsítvány telepítésével és tesztelésével kapcsolatos utasítások a szerverétől függően eltérőek lesznek.

 


Ajánlatkérés
AjánlatkérésMennyibe fog kerülni?