tigaman webdesign sopron
2023..0816.

Mi az a Local Business Schema és miért fontos a keresőoptimalizálás szempontjából?

A Local Business Schema egyfajta strukturált adatmegjelölés, amely a keresőmotorok számára további információkat nyújt egy helyi vállalkozásról, például a nevét, címét, telefonszámát, nyitvatartási idejét és egyéb releváns részleteket.

A strukturált adat egy szabványosított formátum, amelyet arra használnak, hogy a keresőmotorok számára könnyen érthető és értelmezhető módon közöljenek bizonyos információkat. A Local Business Schema a szélesebb körű Schema.org szótár része, amely egy olyan közös projekt, amelyet olyan nagy keresőmotorok támogatnak, mint a Google, a Bing és a Yahoo.

A Local Business Schema több okból is fontos a SEO (keresőoptimalizálás) szempontjából:

 1. Növeli a keresőmotorok láthatóságát: A Local Business Schema bevezetésével pontosabb és átfogóbb információkat biztosít a keresőmotorok számára az Ön vállalkozásáról. Ez javíthatja annak esélyét, hogy vállalkozása kiemelkedően jelenik meg a keresési eredményekben, beleértve a helyi keresési eredményeket és a térképalapú kereséseket is.
 2. Rich Snippets: Amikor a keresőmotorok megértik a webhelyén található strukturált adatokat, gazdag snippeteket vagy bővített keresési eredménylistákat hozhatnak létre. A gazdag snippetek további információkat, például értékeléseket, véleményeket, nyitvatartási időt, sőt, akár képeket is tartalmazhatnak, így az Ön üzleti listája vonzóbbá és informatívabbá válik a felhasználók számára.
 3. Lokális keresőoptimalizálás: Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek egy adott földrajzi területet szolgálnak ki, a helyi keresőoptimalizálás kulcsfontosságú. A Local Business Schema segít a keresőmotoroknak összekapcsolni vállalkozását a releváns helyi keresésekkel, és javítja az esélyét, hogy megjelenjen a helyi térképcsomagokban és a helyi keresési eredményekben.
 4. Hangalapú keresés és virtuális asszisztensek: A hangalapú keresés és a virtuális asszisztensek térnyerésével még fontosabbá válnak az olyan strukturált adatok, mint a Local Business Schema. A hangalapú keresés világos és tömör adatokra támaszkodik a pontos válaszok megadásához, és a megfelelő schema jelölés segíthet abban, hogy vállalkozását figyelembe vegyék a hangalapú keresési eredményekben.
 5. Konzisztencia és pontosság: A Local Business Schema arra ösztönzi Önt, hogy pontos és konzisztens információkat adjon vállalkozásáról a weboldalán és más online platformokon. Ez a következetesség segíthet bizalmat építeni a keresőmotorok és a felhasználók körében egyaránt.
 6. Mobil keresés: A mobileszközöket gyakran használják helyi keresésre. Amikor a felhasználók úton vannak, gyakran keresnek a közelben lévő vállalkozásokra. Ha üzleti információi jól strukturáltak és könnyen elérhetők a schema markup segítségével, az javíthatja a felhasználók mobilkeresési élményét.
 7. Versenyelőny: A strukturált adatok, köztük a Local Business Schema bevezetése megkülönböztetheti vállalkozását azoktól a versenytársaktól, akik még nem vezették be ezt a gyakorlatot. A gazdag snippetek és a továbbfejlesztett keresési eredmények vonzóbbá és meggyőzőbbé tehetik üzleti listáját a potenciális ügyfelek számára.

Összefoglalva, a Local Business Schema fontos a SEO szempontjából, mert segít a keresőmotoroknak megérteni és pontosan megjeleníteni az Ön üzleti adatait, javítja az Ön vállalkozásának láthatóságát a keresési eredményekben, és jobb élményt nyújt a helyi vállalkozásokat kereső felhasználók számára. Ez egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi, hogy értékes adatokat szolgáltasson a keresőmotorok számára, ami jobb keresőmotoros helyezéseket és jobb felhasználói elkötelezettséget eredményez.

 

Mi Az A Local Business Schema és Miért Fontos A Keresőoptimalizálás Szempontjából?

Mi Az A Local Business Schema és Miért Fontos A Keresőoptimalizálás Szempontjából?

A Local Business Shema mezői (fontosabbak)

 1. Név (Name): Az üzlet vagy vállalkozás neve.
 2. Leírás (Description): Egy rövid leírás az üzletről vagy vállalkozásról.
 3. Cím (Address): Az üzlet vagy vállalkozás címe.
 4. Telefonszám (Telephone): Az üzlet vagy vállalkozás elérhetőségi telefonszáma.
 5. E-mail cím (Email): Az üzlet vagy vállalkozás e-mail címe.
 6. Nyitvatartási idők (Opening Hours): Az üzlet vagy vállalkozás nyitvatartási ideje minden egyes napra.
 7. Kulcsszavak (Keywords): Kulcsszavak, amelyek jellemezik az üzlet vagy vállalkozás tevékenységét.
 8. Webhely URL (Website URL): Az üzlet vagy vállalkozás webhelyének URL-je.
 9. Kép (Image): Egy kép, amely reprezentálja az üzlet vagy vállalkozás.
 10. Árszint (Price Range):
  Az üzlet vagy vállalkozás termékeinek vagy szolgáltatásainak árát jelző tartomány.
 11. Szélességi koordináta (Latitude): Az üzlet vagy vállalkozás földrajzi szélességi kör koordinátája.
 12. Hosszúsági koordináta (Longitude): Az üzlet vagy vállalkozás földrajzi hosszúsági kör koordinátája.

Ezen a linken ellenőrizheti, hogy weboldala megjeleníti-e a kért információkat. Amennyiben nem forduljon hozzánk a megoldásért.


Ajánlatkérés
AjánlatkérésMennyibe fog kerülni?