tigaman webdesign sopron
2023..0617.

Hogyan kell terméket feltölteni a woocommerce webáruházba?

A WooCommerce egy népszerű webáruház platform, amely segít az online kereskedőknek termékeiket értékesíteni. A következő lépésekben bemutatom, hogyan lehet terméket feltölteni a WooCommerce webáruházba, valamint áttekintem a termékbeállítási lehetőségeket.

 1. Bejelentkezés a WooCommerce adminisztrációs felületére: Lépj be az adminisztrációs felületre a WooCommerce webáruházad URL-jén, például: www.domainnevem.com/wp-admin.
 2. Navigálás a “Termékek” menüponthoz: A bal oldali navigációs sávban keresd meg a “Termékek” menüpontot, majd kattints rá.
 3. Új termék hozzáadása: A “Termékek” oldalon látnod kell a “Új hozzáadása” gombot. Kattints rá, hogy elkezdhesd létrehozni az új terméket.
 4. Termék alapvető információinak kitöltése: A termék létrehozásakor először adj meg alapvető információkat, például a termék nevét és leírását. Itt megadhatod a termék rövid leírását, valamint hosszabb leírását a WYSIWYG szerkesztő segítségével. Továbbá itt adhatsz meg egy kiemelt képet a termék számára.

Termék adatlapjának kitöltése: A termék adatlapján további beállításokat végezhetsz el. Néhány közülük:

 • Ár: Add meg a termék árát. Itt meghatározhatod az árakat normál és akciós időszakra is.
 • Raktárkészlet: A termék raktárkészletének nyomon követéséhez adhatsz meg egy raktárkészlet-számot.
 • Súly és méretek: A termék súlyát és méreteit megadhatod a szállítási díjak kiszámításához.
 • Szállítási osztályok: Ha a termék speciális szállítási igényekkel rendelkezik, hozz létre szállítási osztályokat és add hozzá a termékhez.
 • Kategóriák és címkék: Adj hozzá a termékhez kategóriákat és címkéket, hogy könnyen megtalálható legyen a webáruházban.
 • Állapot és láthatóság: Állítsd be a termék állapotát (élő, piszkozat, archív) és a láthatóságát (nyilvános vagy privát).
 • Kapcsolódó termékek: Add meg, hogy mely más termékekkel kapcsolódik össze a jelenlegi termék. Ez lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy kapcsolódó vagy hasonló termékeket találjanak meg a webáruházban.
 • Termékvariációk: Ha a terméknek különböző változatai vannak (például méret, szín stb.), hozzáadhatsz termékvariációkat. Ez lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy kiválasszák a kívánt variációt.
 • Termékazonosítók: Adhatsz meg termékazonosítókat, mint például az SKU (Stock Keeping Unit) és az UPC (Universal Product Code).
 • Szállítási beállítások: Állítsd be a termék szállítási módját és beállításait, például a súly alapján történő szállítást vagy a szállítási díjat.
 • Adóbeállítások: Beállíthatod a termék adózási opcióit, például az adózási osztályt és az adózási szabályokat.
 • Elértékesítési lehetőségek: További beállításokat végezhetsz a termék értékesítésével kapcsolatban, például a korlátozott készlet, az ütemezett értékesítés vagy a termék csak bejelentkezett felhasználók számára való elérhetőség beállítása.
 • Termékhivatkozások és felhasználói vélemények: Hozzáadhatsz termékhivatkozásokat és felhasználói véleményeket a termékhez, hogy több információt és visszajelzést nyújts a vásárlóknak.
 • Mentés és közzététel: Miután beállítottad a termék minden szükséges információját, kattints a “Mentés” gombra. Ezután közzéteheted a terméket a webáruházadban.

Ezek csak néhány alapvető beállítási lehetőség a WooCommerce-ban. A platform számos további opciót és bővítményt kínál, amelyekkel testre szabhatod a termékfelvevő folyamatot és a termékbeállításokat a saját igényeid szerint.


Ajánlatkérés
AjánlatkérésMennyibe fog kerülni?